شوراي شهر هشتگرد عطر فضيلت گرفت


 


حسين جوادان 


فعال فرهنگي و عضو شوراي اسلامي شهر هشتگرد


 


روز سه‌شنبه اول بهمن 1398 روزي فراموش نشدني در پارلمان شهري هشتگرد بود. دو دانشمند سترگ که هر دو ريشه در خاک هنرخيز البرز دارند، کريمانه و متواضعانه دعوت نمايندگان مردم را پذيرفتند و با حضور در جلسه رسمي شوراي اسلامي شهر هشتگرد به اين نهاد مردمي عطر و بوي فضيلت و فرهنگ دادند.  پروفسور حکمت‌اله ملاصالحي استاد دانشگاه تهران و بنيانگذار دانش فلسفه باستان شناسي در ايران و دکتر حسين عسکري نويسنده و البرزپژوه نامدار با حضور پر خير و برکت خود، مشعل فرهنگ و هنر را در هشتگرد، مرکز شهرستان تاريخي و فرهنگي ساوجبلاغ فروزان کردند. اعضاي شورا هم به خود مي‌باليدند که افتخار ميزباني از چنين ميهمانان فرهيخته‌اي را دارند و هم بي‌تاب بودند تا ببينند اين دو استاد فرزانه چه ارمغان و پيامي برايشان دارند.


استاد ملاصالحي از وم تناسب معماري با فرهنگ و هويت ايراني و اسلامي گفت و مسئوليت مهم شهرداري‌ها در ساماندهي به نماي ساختمان‌ها و مناظر شهري را گوشزد کرد و يادآور شد که علت آرامش و نشاط انسان در جايي چون ميدان نقش جهان، به دليل نسبت معماري آن ميدان باشکوه با ريشه‌ها و اصالت‌هاست. ايشان مقوله درختکاري خصوصاً در حاشيه آزادراه کرج - قزوين را يک امر حياتي دانست و مرمت و بازگشايي محوطه باستاني ينگي‌امام و ساخت فضاهاي فرهنگي و عمومي در اطراف آن بر پايه نظرات کارشناسي و بهره‌گيري از طرح‌هاي نخبگان در حوزه باستان‌شناسي و شهرسازي و تبديل اين گوهر درخشان باستاني به يک مرکز بزرگ فرهنگي را مسئوليت و تکليفي مهم براي مديريت شهري دانست. ايشان همچنين برپايي و برگزاري همايش‌ها و جشن‌هاي فرهنگي و هنري را موجب افزايش نشاط اجتماعي و ايجاد احساس آرامش و رضايت‌مندي در شهروندان و ايجاد حس تعلق خاطر آنان به محيط زندگي خود قلمداد کرد.


دکتر حسين عسکري که عمر خود را صرف پژوهش در حوزه البرزشناسي کرده است، از برگزاري موفق نخستين جشنواره فرهنگي هنري شهر هشتگرد تمجيد کرد و استمرار اين رويداد بزرگ را خواسته و انتظار به حق هنرمندان برشمرد و به نمايندگان مردم در پارلمان شهري هشتگرد يادآور شد که اهميت هشتگرد به عنوان مرکز منطقه ساوجبلاغ تاريخي، ايجاب مي‌کند که در تصميم‌گيري‌ها، نگاه را از مرزهاي سياسي و محدوده قانوني هشتگرد بر روي کاغذ فراتر ببريم و در تصميمات فرهنگي خود، تمامي پهنه ساوجبلاغ تاريخي و کهن را در نظر داشته باشيم. اين پژوهشگر و استاد دانشگاه همچنين به وم تاليف کتابي در خصوص تاريخ هشتگرد اشاره کرد و افزود که اين اقدام ضروري موجب گشايش باب آشنايي امروزيان و آيندگان با اين سرزمين تاريخي و همچنين فتح بابي براي تبادل نظر و ثبت آراء مختلف در اين زمينه است. وي در ادامه خواست که از اهميت افراد و اماکن مهم در شهر هشتگرد که به هر شکل، اهميت و اعتباري در طول تاريخ داشته‌اند غافل نباشيم و بزرگاني نظير استاد عباس براتي‌پور که ريشه در اين شهر دارند را پاس بداريم و با نصب لوح راهنما و نگارش توضيحات لازم در مقابل برخي بناها نظير امامزاده ينگي‌امام، کاروانسرا و تپه باستاني ينگي‌امام، تپه تاريخي هشتگرد، امامزاده جعفر، مسجد جامع هشتگرد و بناهايي از اين دست، شهروندان را با داشته‌هاي تاريخي خود آشنا کنيم و از اين راه، تفاخر و تعلق خاطر آنان به زادبوم خود را تقويت کنيم. عسکري در پايان، تعيين يک روز به عنوان روز فرهنگي هشتگرد را ضروري برشمرد و خواستار پيشنهاد چنين روزي بر پايه مطالعات مستند و تصويب آن در شوراي فرهنگ عمومي شد تا بتوان هرساله در چنين روزي همايش‌هايي براي معرفي تاريخ و فرهنگ هشتگرد و ارائه دستاوردهاي فرهنگي شهروندان و حضور ساير هم‌ميهنان در هشتگرد براي آشنايي با گذشته و حال اين شهر تاريخي برگزار کرد.


شهردار و اعضاي شوراي اسلامي شهر هشتگرد با اشتياق زايدالوصفي، رهنمودهاي اين فرزانگان را به سمع قبول شنيده و بر لوح جان حک نمودند و خداي منان را بر اين نعمات ارزنده شکر کردند و برآن شدند تا براي جامه عمل پوشاندن به اين پيشنهادهاي حياتي و ارزنده، دست ياري به هم دهند و آستين همت را بالا زنند، چرا که حکيم خردمند طوس، فردوسي بزرگ فرمود:


به دانش گراي و بدو شو بلند


چو خواهي که از بد نيابي گزند.




- به نقل از کانال البرزپژوهي https://t.me/alborzology


 


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نوآموز کافی نت تورهای خارجی و داخلی نامی گشت علی خانی ویشکایی وبلاگ واحد سلامت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی شرکت آلاس برزین 1000پا سيماي اسلام مطالب جديد زناشويي و معرفي برترين محصولات زناشويي شلوار